Słodka zupa z czerwonej fasoli i czarnego ryżu glutinous

To jest jedna pyszna słodka zupa Odkryłam ją przez przypadek. Planowałam ugotować zupę z czerwonej fasoli z dodatkiem skórki pomarańczowej. I wtedy przypomniałam sobie, że moja mama dodawała do niej garść białego ryżu glutinous. Niektórzy dodawali też trochę suszonego longanu. Ale ja no chciałeś suszonego longan w mój słodkiej polewce i podczas gdy próbujący wyjmować mój muszelkowego makaron gotować kluski polewkę, ja zauważał mój czarnego glutinous ryż. Myślałem dlaczego no używać czarnego glutinous ryż zamiast białego ponieważ ja rozważał być zdrowszy. W ten sposób, używałam czarnego glutinous ryż wraz z mój czerwoną fasolą i suszonymi pomarańczowymi skórkami i ustawiałam mój wolno gotować niski i naprawdę zaskakiwał przy jak smaczny ono był następny dzień. To było tak pyszne, że będę gotować w ten sposób często od teraz.

Uwielbiam gotować czerwoną fasolę i czarny ryż glutinous w moim wolnowarze przez noc, ponieważ rano zostanę nagrodzona miękką, kleistą i pyszną słodką zupą, bez zarzutu. Ja lubiłam swoją zupę, więc dodałam dużo więcej wody.


Składniki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 3/4 filiżanki czerwonej fasoli, umytej
  • 1/2 szklanki czarnego ryżu glutinous, umytego
  • 3-4 suszone skórki pomarańczowe
  • 1,25 l wody
  • Cukier kamienny do smaku

Metoda:
1. W wolnowarze umieścić czerwoną fasolę, skórki pomarańczowe i czarny ryż glutinous. Dodać wodę. Ustawić na niskie obroty (8-10 godzin) i położyć się spać.
2. Następnego dnia rano zamieszaj i dodaj cukier kamienny do smaku. Mieszaj aż cukier kamienny się rozpuści i ustaw na ciepło. Ciesz się nim jako porannym śniadaniem i przez cały dzień.