10 produktów spożywczych, które nie muszą być w lodówce

Większość z nas jest przyzwyczajona do przechowywania wszystkiego w lodówce, ponieważ uważamy, że tam jest bezpieczne i może przetrwać dłużej, ale to nie zawsze jest prawdą. Przechowywanie niektórych artykułów spożywczych w temperaturze pokojowej nie musi zepsuć ich smaku i jakości. Zamiast tego pomoże Ci zwolnić trochę miejsca w lodówce. Oto 10 rzeczy, które nie powinny być przechowywane w lodówce...

Cebula i ziemniaki: Są one lepiej trzymać w wentylowanych pomieszczeniach. Ale oczywiście, muszą być z dala od siebie w oddzielnych miskach lub szufladach, ponieważ bulwy mogą sprawić, że cebula gnije szybciej. Włożenie ich do lodówki może spowodować szybsze gnicie.

Pomidory: Większość z nas przechowywać je w lodówce, ale to najgorsze miejsce do przechowywania pomidorów, ponieważ może to sprawić, że gniją szybciej. Ponownie, można po prostu trzymać je w misce na blacie kuchennym.

Banany: Jeśli banany rozerwane można pokroić je na małe kawałki, umieścić je w pojemniku i przechowywać w zamrażarce, aby zapobiec dalszemu dojrzewaniu. Gdzie jak, jeśli banany są niedojrzałe, można zostawić je na zewnątrz w misce z owocami, aby dojrzały.

Oleje do gotowania: Tak, może być przechowywanie pakietów oleju w temperaturze pokojowej, ale czy wiesz, że oleje orzechowe muszą być przechowywane w lodówce? Tak, dobrze przeczytałeś!

Miód: To jest jeden artykuł spożywczy, który może być przechowywany na zewnątrz tak długo, jak chcesz i nie zepsuje się.

Nasiona roślin strączkowych: Soczewica, fasola i inne nasiona roślin strączkowych nie muszą być przechowywane w lodówce lub wilgoć w lodówce może zamienić fasolę w kiełki.

Ciasta: Nikt nie lubi zamrożonych ciast. Smakują one lepiej, gdy są wilgotne i gęste. Można pokroić w plastry i przechowywać je w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku przez ponad 2-3 dni, jeśli ma lukru ganache lub nawet jeśli nie jest oszroniony.

Sosy: Czy to gorące lub łagodne, sosy takie jak ketchup, musztarda, sos sojowy, sos rybny, itp mogą być przechowywane w szafce przez ponad rok łatwo. Oni nie psują się łatwo. To również uratuje Cię od ciągłej gry Tetris, próbując przenieść butelki i słoiki, aby zrobić miejsce dla niektórych więcej.

Chleb: To jest coś, co większość ludzi idzie źle z. Ponieważ jest wykonany z drożdży, ludzie zakładają, że chleb musi być przechowywany w chłodnej temperaturze. W rzeczywistości, to jest najlepsze, gdy przechowywane w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętej torbie. Chleb szybko czerstwieje, gdy jest przechowywany w lodówce.

Kawa mielona: Kawa w proszku ma tendencję do sklejania się z odrobiną wody. Więc jego najlepiej przechowywać go w temperaturze pokojowej, jak wysoki poziom wilgoci w lodówce może całkowicie zepsuć go i zniszczyć smak.