California Ham Sandwiches

Grinder, sub, hoagie, hero, torpedo, panini - jakkolwiek ją nazwiesz, kanapka jest niedocenianym elementem menu, który idealnie pasuje do naszej serii letniego gotowania Beat the Heat!

W tym tygodniu podzielę się trzema kanapkami, które mogą być podawane zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Jeśli podajemy je na ciepło, możemy pokonać upał grillując kanapkę do perfekcji! Wszystko, co musisz zrobić, to ustawić grill na średnim ogniu, posmarować ruszt oliwą z oliwek i umieścić kanapkę na pośrednim ogniu, aż chleb będzie tostowy, a wnętrze rozgrzane do czerwoności!

Podawaj z ulubioną sałatką, frytkami i zimną lemoniadą - ciesz się!

California Ham Sandwich (służy 2)

6 plasterków szynki, pokrojonych w cienkie plasterki
4 kromki ulubionego, grubego chleba (chleb na zakwasie lub focaccia jest piękny i dodaje dodatkowego smaku)
2 łyżki ulubionego kremowego serka*.
2 plasterki sera provolone
sałata, poszatkowana
pomidory pokrojone w cienkie plasterki
kiełki

Posmaruj serkiem śmietankowym jedną stronę każdej kromki chleba. Połóż szynkę i ser provolone na serku śmietankowym na dwóch kromkach chleba. Na każdą kanapkę nałóż sałatę, pomidory, kiełki i pozostałą kromkę chleba.

Jeśli grillujesz, posmaruj serkiem śmietankowym jedną stronę każdej kromki chleba. Połóż szynkę i ser provolone na serek śmietankowy na dwóch kromkach chleba. Umieść wszystkie kromki chleba na grillu, wierzchnią stroną do góry, aż chleb będzie tostowy, a ser roztopiony. Zdjąć z grilla, nałożyć na każdą kanapkę sałatę, pomidory, kiełki i pozostałą kromkę chleba.

* Można użyć zwykłego lub ziołowego serka śmietankowego. Możesz stworzyć swój własny smak, dodając drobno posiekane zioła do zwykłego serka śmietankowego. Moimi ulubionymi dodatkami są zielona cebulka, szczypiorek lub bazylia. Jeśli używasz aromatyzowanego serka śmietankowego i chleba focaccia, upewnij się, że smaki współgrają ze sobą!obiad